Přeprška přerušila pohárový závod v Olomouci

Jen několik málo atletů stihlo odhodit své náčiní v dál, když tu nebe nad olomouckým atletickým stadionem potemnělo a prudký déšť vyhnal všechny účastníky druhého kola KB Českého poháru ze sektorů pod střechy budov, do zaparkovaných automobilů a některé i na WC.

 

Všichni si vzpomněli na loňské mistrovství republiky, kdy obdobná slota zrušila celý sobotní odpolední blok, a některé závody musely být přesunuty na další den. Organizátoři s obavami hleděli na lokální mrak zaparkovaný nad oválem a uvažovali, jak dokončit závody, které byly pouze jednodenní. Přívaly naštěstí po hodině ustaly a v mokru a blátě se mohlo pokračovat.

 

V Olomouci byly před deštěm i po něm k vidění výborné výkony. Tentokrát, na rozdíl od prvního kola , které se před dvěma týdny konalo v Pardubicích, už sportovci začali dosahovat i výkonů na úrovni A limitů na mistrovství světa.

 

Takové výkony byly k vidění dva, oba v hodu diskem mužů, a znamenaly zisk nejlepších umístění v soutěži. Martin Němec z Hvězdy Pardubice olomoucké kolo vyhrál před domácím Rostislavem Pohlmannem. V závodě žen si připsala nejvyšší počet bodů českobudějovická Jana Fesslová před reprezentantkou pořádajícího AK Evou Kacanu.

 

Do statistik se druhý závod KB Českého poháru 2010 zapsal i dlouhodobě nejnižším počtem soutěžících. To se kupodivu tentokrát ani tak netýkalo žen, kterých na Hané závodilo pět. Účast pouhé jedenáctky mužů však znamená i nízké bodové ohodnocení do celoroční soutěže. Dle nových pravidel totiž atlet obdrží jen tolik bodů, kolik soupeřů porazí.

datum: 24 May 2010 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews