Nastala atleticka doba bronzova?

Bronzove casy atletu na voziku pokracuji. Dopoledne vydiskoval Rosta Pohlmann treti misto ve sloucenem zavode kategorii F57/58. Pritom se pred zavodem bal, ze bude bojovat jen o postup do finale, a chtel ve svych ctyriactyriceti letech prehodit aspon petactyricetimetrovou hranici. To se mu povedlo o 48 centimetru, a ejhle - stacilo to na medaili! 

 

Jelikoz je Rosta tady v Pekingu muj spolubydlici, mam samozrejme na jeho medaili zasluhu i ja . Nejenze jsem mu vybral prostorny a svetly pokoj s vyhledem na jih, ale chovam se cistotne, tise a zpusobne, abych ho, nedejboze, nenarusil.

 

Krome Rosti jiz maji atleticke bronzy Jana Fesslova, Martin Zvolanek a spastici Eva Berna a Roman Musil. Jediny, komu v Ptacim hnizde zahrali Kde domov muj, byla zatim Eva Kacanu. Nejvetsi sanci pridat nejaky ten cenny kov do OSAVacke sbirky maji v pondeli odpoledne kuzelkari Radim Beles, Jenda Vanek a Martin Zvolanek.

 

Jejich zavod zacina ve stejnou dobu jako moje koule. Vubec netusim, co muzu na plose stadionu cekat. V kategorii F56 je obrovsky orezany Azerbajdzanec, ktery pry dava 12 a pul metru. Paralympijsky vitez z Aten, Polak Smorszczewski je udajne po infarktu, ale taky ma v tabulkach letosni maximum pres dvanact. V moji skupine se objevil jeho dvanactimetrovy krajan. Nemec Iser tu udajne dal na treninku 11.68. Ja mel dneska posledni trenink. Technicky v pohode, namerili jsme 10.80, a spoleham na to, ze pri zavodech vzdycky vrhnu vic.

 

Zatim na sve druhe vystoupeni v Ptacim hnizde tolik nemyslim. Momentalne bych spis potreboval opustak z paralympijske vesnice. Doma zacina sledgehokejova liga. Sparta hraje dneska vecer v Olomouci a zitra ve Zline. Olomouc pres leto posilila, do jejich zadnich rad se vratil Tomas Kvoch, na hostovani prisel exzlinsky kapitan Erik Fojtik. Sparta to bude mit na Morave hodne tezke, chtel bych ji pomoct. Skoda, ze letos zacina liga o tyden driv, pristi vikend bych si uz sledge strihnout stihnul.

datum: 13 Sep 2008 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews