Na novém novoměstském tartanu přišly na svět čtyři nové české rekordy

Předposlední kolo KB Českého poháru v atletice vozíčkářů proběhlo 4. srpna v Novém Městě nad Metují. Atleti pořádajícího sportovního klubu obsadili v mužské i ženské části soutěže stříbrné příčky.

 

Vítězství z minulého kola v Chrudimi dokázala potvrdit koulařka AK Olomouc Eva Kacanu, i když jejích 6,43 m bylo méně než posledně a diskařka Martina Kniezková se dokázala zlepšit skoro o metr. Jana Fesslová z Hvězdy SKP Pardubice vylepšila svůj vlastní český rekord v hodu diskem kategorie F55. Před posledním kolem, které bude 22. září v Praze, vede celkové pořadí Martina Kniezková právě před Janou Fesslovou.

 

V závodě mužů padl národní rekord hned třikrát. Martin Zvolánek dokonce na hřišti Libora Šnajdra, předsedy asociace do které se zatím marně snaží vstoupit, překonal hodnotu aktuálního světového rekordu v hodu diskem skupiny F51. Další český rekord padl ve vrhu koulí třídy F54 a postaral se o něj Milan Bláha z AFK Chrudim. Rekordní oštěp pak vylétl z ruky Zbyňka Kamaráda z Hvězdy SKP Pardubice.

 

Martin Zvolánek z Hvězdy SKP Pardubice novoměstské kolo svým rekordním hodem samozřejmě vyhrál. Za ním skončil Radim Běleš, jenž díky 24 metrům a 16 centimetrům, které hodil kuželkou, rozrazil pardubický dvojblok a Martina Němce i přes sedmatřicetimetrový hod diskem odstavil na třetí příčku.

 

O 13 centimetrů splnil A limit na paralympijské hry v Pekingu chrudimský Aleš Kisý ve vrhu koulí skupiny F53. Stejných třináct centimetrů teď chybí k A limitu jeho oddílovému a koulařskému kolegovi Bláhovi v kategorii F54.

 

Průběžné pořadí vede Radim Běleš před pardubickými atlety Němcem a Zvolánkem o 15 respektive 42 bodů. Situace na prvních místech letos není tak napínavá jako loni a předloni. Kompletní výsledky z pátého kola i průběžné pořadí na stránkách SK Moravia Brno.

datum: 05 Aug 2007 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews