Na co myslet před letem s Thomsonfly

Článek Letiště – země neznámá, který vyšel v letošním dvacátém čísle časopisu Ona Dnes, upozorňuje na bezpečnostní a další omezení, jež je třeba vzít na vědomí před nástupem do letadla. Poněvadž atleti vozíčkáři letí příští týden se Thomsonfly do Londýna, je vhodné si upřesnit, která omezení se na ně při letu s touto společností budou vztahovat.

 

Do kabiny žádné tekutiny

S sebou do letadla si v batůžku můžete vzít tekutý obsah v lahvičkách (včetně parfémů a deodorantů!) maximálně do 100 ml a všechny lahvičky naskládané v uzavřeném igelitovém pytlíku o celkovém objemu jeden litr (rozměry 20 x 20 cm). Tento pytlík musíte předložit ke kontrole zvlášť. Výjimku tvoří jen léky a dětská výživa.

Kromě tekutin nejsou povoleny nůžky, nože, čepele ani žádné nebezpečné věci jakéhokoli druhu.

 

Na velikosti záleží

Velikost kabinového zavazadla, tedy toho, co se vám musí vejít v letadle do přihrádky nad hlavou, je maximálně 56 x 40 x 20 cm, nesmí vážit více než 10 kg a je součástí celkové váhy zavazadel. Thomsonfly povoluje navíc ještě kabelku nebo laptop.

 

Každé kilo navíc přijde draho

Kufry, které necháte naložit do zavazadlového prostoru, mají omezenou hmotnost. Většinou je to 20 kg. Thomsonfly povoluje 25 kg, každé kilo nad limit přijde na 6 liber nebo 9 euro. Jednotlivé zavazadlo nesmí být těžší než 32 kg.

 

Pro odbavení je samozřejmostí nutnost identifikačního dokladu s fotografií. Přepážka letu je otevřena minimálně dvě hodiny před odletem a odbavení končí 40 minut před vzletem.

datum: 31 May 2007 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews