Soustředění pro nováčky

Občanské sdružení Atletika vozíčkářů pořádá 4. až 7. května 2007 ve sportovním centru v Nymburce atletické soustředění pro nováčky a začínající sportovce. Zájemci o atletiku handicapovaných, lidé kteří se v důsledku úrazu či nemoci ocitli na invalidním vozíku, a přesto chtějí začít sportovat a žít aktivním životem, se mohou ozvat trenérovi Tomáši Brůnovi na telefon 777 000 088, nebo email tomas.bruna@seznam.cz.

Ti, kteří se přihlásí, si pod vedením trenérů a za dopomoci zkušených doprovodů, budou moci vyzkoušet dráhové i technické atletické disciplíny, zjistí jak posilovat i regenerovat. Účastníkům bude k dispozici potřebné sportovní vybavení a budou jim hrazeny náklady na pobyt i cestu na soustředění. Projekt je realizován za podpory Nadace Vodafone Česká republika.

Soustředění nováčků a začínajících sportovců proběhne na závěr soustředění reprezentačního týmu, takže v jeho průběhu začátečníci určitě získají hromadu cenných informací nejen pro svůj atletický, ale i civilní život. Hned den po skončení soustředění, v úterý 8. května, budou mít první příležitost okusit soutěžní atmosféru, a to při 1. kole Českého poháru v Pardubicích.

V průběhu roku si pak ještě mohou zazávodit v Brně, Olomouci, Chrudimi, Novém Městě nad Metují a Praze při dalších kolech Českého poháru. Největší událostí domácí sezóny bude srpnové mezinárodní mistrovství České republiky v Olomouci, na kterém bude možné plnit účastnické limity pro paralympijské hry v roce 2008 v Pekingu.
datum: 17 Apr 2007 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews