Mladí atleti na MS juniorů

Jen díky značné finanční podpoře KB Nadace Jistota a spolufinancování samotných sportovců a doprovodů mohli členové Atletiky vozíčkářů dne 2. 7. 2015 odjet na IWAS mistrovství světa juniorů do nizozemského města Stadskanaal.

 

Celkem 8 atletů ve dnech 3. -7.7. 2015 bojovalo o medaile v atletice a to pod vedením Evy Kacanu, trenéra Pavla a doprovodů Kláry a Dalibora.

 

Na šampionátu se předvedlo trio kuželkářek, nejmladší Adélka Sekyrová, která vybojovala bronz, pak Anička Muziková, která vybojovala stříbro a nejstarší Bára Čelanská, která naposledy startuje jako junior neb již dovršila 23 let a ta vybojovala zlato.

 

Jako další se předvedla Tereza Jakschová , která před nedávnem složila zkoušku z dospělosti a startovala v oštěpu, kde vybojovala stejně jako v loňském roce stříbro, v běhu na 100 m zlato a na 200 stříbro a ve skoku do dálky zlato v letošním osobním maximu.

 

Další sportovec Martin Kukla obhájil v hodu oštěpem své umístění z loňského roku a vybojoval stříbrnou medaili. Svou premiéru měla Kateřina Nováková, která startovala ve třech disciplínách, kde se jí podařilo získat kompletní sadu medailí: v oštěpu zlato, v disku bronz a v kouli stříbro.

 

Dalšími startujícími byli Martin Dvořák, který také startoval ve třech disciplínách a podařilo se mu získat následující umístění: vrh koulí a hod oštěpem - bronz. Další startující byla Anička Luxová, který nastoupila na 100 m a 200 m, kde vybojovala zlato a ve vrhu koulí stříbro.

 

I přes tropická vedra se naším sportovcům velmi dařilo a odvedli moc pěknou práci. Všem blahopřejeme a jen tak dál! Děkujeme řidičům a doprovodnému týmu za podporu a pomoc, které pomohly zajistit bezproblémovou účast na šampionátu. Velmi děkujeme finančním partnerům, kterým je hlavně KB Nadace Jistota.

datum: 20 Jul 2015 autor: Eva Kacanu
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.