Chrudimskými průhony se při poháru prohnala průtrž

Chrudimský AFK hostil v sobotu 18. července chronologicky páté kolo KB Českého poháru v atletice vozíčkářů 2009. Pravděpodobně kvůli nepříznivé předpovědi počasí dorazilo tentokrát o dost méně účastníků. Chyběla i mezinárodní technická delegátka Machová a nedostavil se ani bývalý reprezentační trenér Průna, přestože pohár pořádal jejich původní oddíl.

 

Před průchozí průčelí atletického areálu V Průhonech začali první vozíčkáři přijíždět kolem deváté hodiny. Ačkoli bylo zahájení závodů předběžně avizováno na desátou, tou dobou teprve probíhalo proškolení rozhodčích, a proto bylo pravděpodobné, že závody na Zátopkově stadionu začnou se zpožděním.

 

Přes posunutý začátek čekali pořadatelé na déšť zprvu marně. Několik atletů dokonce stihlo odházet za sucha. Predikovaná průtrž přišla před polednem. První zátopová vlna spláchla vozíčkáře z koz a soutěž musela být přerušena. Zatímco se někteří ukryli v průjezdu, jiné zachránil v předstihu připravený party stan mezi sektory.

 

Při přestávce mezi přeprškami se zmužilejší sportovci pružně vrhli k sektorům připraveni pokračovat v pokusech. To se přepočítali. Náhlý návrat nepřízně počasí zastihl Radima Běleše, Michala Havelku a Josefa Štiaka na nechráněných na stanovištích. Závodníci své soutěže chrabře dokončili, avšak špatné povětrnostní podmínky se na jejich výkonech přeci jen negativně podepsaly.

 

Naopak na lídry průběžného pořadí nemělo vlhko větší vliv. Jana Fesslová i Martin Zvolánek dokázali v Chrudimi vyhrát a potvrdit první pozici před předposledním pohárovým kolem.

datum: 18 Jul 2009 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.