Druhý den, první trénink

Dneska jsme měli v předparalympijském Pekingu krásný den. Včera pršelo, do rána se obloha vyčistila a dneska bylo azúro. Dohlednost taková, že bylo vidět i pohoří za městem. Znalci tvrdí, že takových dní tady moc nebývá. Spíš je to tak, že není vidět na konec ulice.

 

Hned po snídani jsme s trenérkou Evou Vindovou, Rosťou Pohlmannem a Jendou Vaňkem, který původně vyrazil pouze v tričku na snídani, ale pak se nechal přemluvit k výletu, našli, odkud odjíždějí autobusy do tréninkového centra Chaoyang, a jeli na trénink.

 

Nalezení správné zastávky byl oříšek, protože mapa autobusového nádraží byla ještě olympijská, navíc celá opršelá, a já zapomněl, jak se tréninkové centrum jmenuje (i před chvílí, když jsem to psal, jsem se musel podívat do Athletes Guide) a nemohli jsme se zeptat dobrovolníků. Takže jsme museli, já s taškou disků kolem krku a Eva tlačíc kozu, objet skoro celé nádraží.

 

Řidič si užíval svých nastavených 18 stupňů na klimošce, po protestech nám přitopil na dvacet. V autobusech zajišťují vozíčkáře gumovými klíny podstrčenými před kola. Chytrá věc, která vozík zabezpečí proti pohybu, ale zdržuje daleko méně než poutací popruhy.

 

Odpoledne mě kamarád Jaromír, který v Pekingu již pátým rokem pracuje, naložil do služebního mercedesu s lichou poznávací značkou a vyvezl kromě jiného na náměstí Tien-an-men. Všude spousta lidí, policistů, vojáků a bezpečnostních opatření. Při vstupu na náměstí jsou kontrolována zavazadla jako na letišti.

 

Obdobná kontrola samozřejmě probíhá i při návratu do paralympijské vesnice. V té jsme dostali stejný dům, který před námi obývali naši olympionici. Fyzioterapeutku Šárku Špaňhelovou fascinuje jmenovka v přízemí se jménem docenta Koláře, jejího šéfa z Motola. Rozhodla se, že se na ceduli připíše, jako jeho nástupkyně.  

datum: 31 Aug 2008 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.