Vysoká logistická

Asi všichni čeští paralympionici už balí, nebo se chystají balit před odletem na paralympiádu. Oblečení na více než tři týdny pobytu na dálném východě a hlavně sportovní vybavení. Není toho málo.

 

Dopravit všechny účastníky paralympiády s jejich věcmi do Číny je hodně náročné. Vím jak se organizuje výjezd 15 vozíčkářů na dvoutýdenní atletické soustředění do Turecka. Tohle je horší mazec. Navíc vládní speciál, kterým poletíme, je sice nový a vyvoněný, má ale omezené zavazadlové prostory. Proto bylo nutné velkou část nákladu poslat v předstihu jako kargo.

 

Jednu chvíli dokonce hrozilo, že kargem bude muset veškeré sportovní vybavení včetně vrhačských konstrukcí. To by ale znamenalo být měsíc před závody bez pořádného tréninku. Vedení výpravy mělo asi pěkně zamotanou hlavu, ale ve spolupráci se spediční firmou Schenker to vyřešilo k všeobecné spokojenosti - kozy si bereme s sebou do letadla, do karga šlo vše ostatní.

 

Na začátku srpna nám tak do Pekingu odletělo sportovní oblečení Hi-Tec, výživové doplňky od Nutrendu i část vrhačského náčiní. Vypravit takový náklad bylo složité kvůli všem možným i nemožným čínským dovozním předpisům. Vše muselo být přesně sepsáno a deklarováno. Nakonec se to zvládlo. Tedy snad - jestli na nás budou věci čekat poznáme až na místě.

datum: 27 Aug 2008 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.