Déšť zaléval atlety na poháru v Chrudimi, žádný nevyrostl

Počasí poslednímu závodu KB Českého poháru v atletice vozíčkářů před odletem sportovců na paralympijské hry v Pekingu příliš nepřálo. Déšť atlety na chrudimském stadionu na šestém kole poháru vydatně zaléval něco přes polovinu závodů, což se odrazilo i na výkonech některých z nich.

 

Český rekordman ve vrhu koulí kategorie F54, a ještě ke všemu domácí reprezentant, Milan Bláha byl z nevyžádaného chlazení během svého výkonu rozladěný. Jiným, jako například vítězi mužské kategorie Radimu Bělešovi, naopak pršelo štěstí. Kuželkou hodil 25 metrů a 80 centimetrů, se kterými byl nadmíru spokojený. „Kdyby bylo teplejc, určitě by můj výkon byl na lepší úrovni, takhle mi to nevyšlo podle mých představ,“ smutnil celkově desátý Milan Bláha z AFK Chrudim. Bláha mohl přímo na domácím stadionu okouknout i formu svého soupeře z kategorie F54 světového rekordmana a paralympijského vítěze Rakušana Tischlera, který si zajel do České republiky naposledy před paralympiádou zazávodit. „Tischler má upravenou stoličku, má pérovací záda, ale výkony zatím nic moc, ale nepochybuju, že na paralympiádě bude připravený. Já se tam moc těším a doufám, že moje výkony půjdou ještě nahoru. Chtěl bych se hlavně dostat do finále, a pak být do šestého místa, to by bylo super,“ usmíval se chrudimský sportovec.

 

Dalším svěřencem trenéra Tomáše Brůny, který se však 6. kola poháru kvůli dovolené neúčastnil, je Aleš Kisý. Ten přijel na závody přímo ze soustředění ragbistů na vozíku a žertem prohlašoval, že do Pekingu se nejvíc těší na to, že se tam pořádně vyspí. Dobře ale ví, že se od něj čekají dobré výsledky a že už nesmí připustit výkyvy formy z let minulých. I před paralympiádou v Aténách se o něm totiž hovořilo jako o jednom z kandidátů na medaili a jeho výkony pak byly velkým zklamáním. V letošním roce dosahuje skvělých výsledků a věří, že fiasko z Atén se v Číně nezopakuje: „Spokojený budu, když budu na bedně. Snad se mi to podaří. Oproti dřívějšku už neřeším lidi kolem, ale soustředím se jenom na sebe, tak to snad dopadne dobře.“

 

Závod Českého poháru v Chrudimi vyhrála v ženské soutěži Eva Kacanu s výkonem v kouli 6 metrů a 55 centimetrů, což je přesně hodnota jejího vlastního českého rekordu. Druhá byla Jana Fesslová a třetí nová členka občanského sdružení Atletika vozíčkářů spastička Michaela Janáková, kterou podpořila také rodina včetně akčního tříletého synka Davida. Mezi muži byl za Bělešem druhý Martin Zvolánek a třetí Martin Němec, kterému se během vrhu koulí dvakrát uvolnil popruh. Leknutí však nabudilo sportovcovy nadledvinky, které vyprodukovaly více adrenalinu, a pokusy následující po překurtování letěly dále než ty první. Nejdelší měřil pěkných 11 metrů a 49 centimetrů.

Alice Tejkalová  

datum: 17 Aug 2008 autor: Alice Tejkalová
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.