Atleti na vozíku se před paralympiádou soustředili v Nymburce

Poslední společné soustředění před odletem na paralympiádu mají za sebou atleti vozíčkáři. Sportovní centrum v Nymburce jako obvykle poskytlo vynikající podmínky pro přípravu před nadcházející vrcholnou soutěží.

 

Kromě vrhačských ploch a posiloven byla během obou týdnů hojně využívána regenerace pod vedením fyzioterapeutek Jany Kuncové a Šárky Špaňhelové i silné ruce maséra Martina Lajzy.

 

Až na Radima Běleše, který se finálního soustředění nezúčastnil, se každý připravoval podle svého tréninkového plánu a pilně piloval na Peking. Slabší kusy jako Rostislav Pohlmann či Martin Zvolánek soustředění opustili už v jeho polovině.

 

Naopak Eva Kacanu si pobyt v Nymburce ještě o pár dní prodloužila. Koulařka Kacanu získala zvláštní motivaci, protože se během soustředění seznámila s oštěpařkou Barborou Špotákovou, a společně s Janou Fesslovou se všechny tři pekingské medailové naděje vyfotily.

 

Martin Němec byl ihned po příjezdu do Nymburka podroben odběru pro mimosoutěžní antidopingovou kontrolu, vzápětí po něm byl komisaři osloven Roman Šebrle. Stejně jako Špotáková i desetibojař Šebrle v Nymburce ladil formu před olympiádou.

 

Výprava Českého paralympijského týmu odlétá do Pekingu 29. srpna. Handicapovaní atleti mají před sebou už jen individuální přípravu proloženou předposledním kolem KB Českého poháru v Chrudimi. Do začátku atletických paralympijských soutěží zbývá necelý měsíc.

datum: 11 Aug 2008 autor: OSAV
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.