Stupně vítězů pátého pohárového kola obsadili kvadruplegici a Eva Kacanu

V sobotu 2. srpna uspořádal Sportovní klub Nové Město nad Metují na svém stadionu 5. kolo KB Českého poháru v atletice vozíčkářů.

 

Poprvé v letošním ročníku neodjížděl ze závodu Českého poháru jako vítěz Martin Zvolánek. I přestože v hodu diskem kategorie F 51 stanovil nový český rekord, musel se tentokrát sklonit před svým oddílovým kolegou Janem Vaňkem, kterému se skvěle vyvedl hod kuželkou. Třetí místo patřilo dalšímu kuželkáři Radimu Bělešovi z pořádajícího klubu.

 

Rozdíly na prvních třech místech byly minimální. Situace je o to pikantnější, že všichni tři sportovci proti sobě nastoupí v kuželce na paralympiádě v Pekingu. S rekordmanem Zvolánkem si to zkušený Běleš, obhájce aténského zlata, rozdá i v disku.

 

Dobrou formu před blížící se paralympiádou ukázali i koulaři z AFK Chrudim Milan Bláha a Aleš Kisý, kteří na novoměstském kole překonali národní maxima ve svých kategoriích.

 

Nejvyšší příčka mezi ženami patřila tentokrát koulařce Evě Kacanu z AK Olomouc, která o desetinky překonala pardubickou oštěpařku Janu Fesslovou na druhém a novoměstskou diskařku Martinu Kniezkovou na třetím místě. Na rozdíl od mužů se paralympioničky v Pekingu ve stejných soutěžích neobjeví.

 

Kompletní výsledky na stránkách SK Moravia Brno.

datum: 04 Aug 2008 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.