Christchurch je připraven na inspekci IPC

Předminulý týden provedl Mezinárodní paralympijský výbor IPC první inspekční cestu k jednomu ze dvou zájemců o přidělení atletického mistrovství světa pro rok 2010.

 

Sportovní manažerka Atletiky IPC Helen Murphyová a technický ředitel Craig Cascadden se na Novém Zélandu setkali se zástupci Christchurch, aby prodiskutovali detaily přihlašovacího formuláře, poskytly konstruktivní zpětnou vazbu, odpověděli na otázky a získali první dojem z města a navrhovaných dějišť.

 

Slečna Murphyová prohlásila: „místní šetření je pro Atletiku IPC základní orientační nutností pro proces přidělování šampionátu IPC. Takto podrobný proces nebyl zatím nikdy při přidělování světového mistrovství v jakémkoli sportu IPC aplikován. Získala jsem silnou představu o tom, co Christuchurch, město, obyvatelé, infrastruktura, mohou nabídnout, a jaký je postoj a podpora místní samosprávy i centrální vlády k závazku hostit světový šampionát."

 

V roce 2006 několik měst z celého světa projevilo zájem hostit v roce 2010 mistrovství světa v atletice IPC a vyplnilo nabídkové dotazníky.

 

V lednu 2007 prošel Mezinárodní paralympijský výbor nabídky a vybral španělskou Barcelonu a novozélandský Christchurch, aby pokračovaly ve procesu výběru. Poté byli uchazeči vyzváni, aby vyplnili předepsaný aplikační formulář IPC.

 

Inspekční návštěva Barcelony proběhne od 16. do 18. října. V listopadu budou zástupci obou uchazečů pozváni, aby se zúčastnili zasedání hodnotícího výboru IPC, který vybere finální návrh. Výbor doporučí vedení IPC, kterého z kandidátů uspořádáním šampionátu pověřit.

 

Článek na http://www.paralympic.org/

datum: 08 Oct 2007 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.