Tisková zpráva ČSTPS: Světové hry tělesně postižených 2007

5.září 2007 1000 sportovců ze 40 zemí zahájí dne 11. září v Taipei Světové hry tělesně postižených (IWAS World Games 2007), kterých se  zúčastní pouze malá výprava sportovců.

 

Světové hry nabízí program 8 sportů z nichž je 7 paralympijských. Atletiku budou reprezentovat tři a plavání čtyři sportovci, kteří si na účast sehnali prostředky z vlastních zdrojů. Přípravu atletům zajišťuje občanské sdružení Atletika vozíčkářů a plavcům občanské sdružení KONTAKT bB.

 

Největšími nadějemi naší výpravy jsou atleti paralympijský vítěz Martin Němec a stříbrná medailistka z Paralympijských her v Aténách Eva Kacanu a plavci Arnošt Petráček, stříbrný z Mistrovství světa 2006 a Kateřina Lišková, stříbrná medailistka z Paralympijských her v Sydney. Vedoucím výpravy je Jan Nevrkla, reprezentační trenér plavců a předseda Českého svazu tělesně postižených sportovců.

 

"Škoda, že nemůžeme vyslat více sportovců, kteří připravují na vrchol čtyřletého sportovního cyklu - Paralympijské hry. Na Světových hrách tělesně postižených si mohou sportovci plnit kvalifikační limity pro paralympijské hry Peking 2008 a zároveň si mohou otestovat aklimatizaci přibližně ve stejném časovém pásmu," dodává Jan Nevrkla.

 

Her se zúčastní také Iva Machová v roli mezinárodního technického delegáta atletiky IWAS a Radka Kučírková jako členka výkonného výboru IWAS. Oběma hradí náklady na účast pořadatel. Hry jsou nejen možností pro sportovce posunout své výkonnostní hranice, porovnat výsledky se světovou elitou, seznámit se s novým sportem badmintonem pro tělesně postižené, ale součástí her jsou i vzdělávací semináře pro trenéry a rozhodčí různých sportů.

 

Bližší informace se dozvíte na:

www.iwas07taipei.com.tw/cetacean/front/bin/home.phtml

www.cstps.cz

www.atletikavozickaru.cz

www.kontaktbb.cz

 

Radka Kučírková

generální sekretář ČSTPS

Mobil: 602 661 370

E-mail: cstps@cstps.cz

datum: 07 Sep 2007 autor: OSAV
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.